Brøndby gruppe (som vi hed dengang) er stiftet den 1. september 1944 af den lokale præst i Brøndbyvester, Pastor Rosenmand og bademester Hans Hansen fra Brøndby Strand. Gruppen startede beskedent i menighedshuset på Bygaden 76 i Brøndbyvester. Her var vi i et par år, indtil De Gule Spejdere i 1947 blev oprettet i Brøndbyvester og skulle bruge lokalerne.
Gruppen fik nu husly på Høholm, en stor gård som lå i forbindelse med en frugtplantage i Brøndby Strand. Øst for, hvor Ulsøparken ligger i dag. Gården havde under 2. Verdenskrig været benyttet som tilholdssted for frihedskæmpere, og her havde gruppen lokale i 10 år. Begge steder er desværre revet ned.

I 1956 købte Vallensbæk Kommune (for 1.800 kr.) en gammel barak til gruppen, som under 1. Verdenskrig havde været brugt som flygtningelejr i Viborg, men som nu stod i Hareskoven. Betingelsen var dog, at den skulle afhentes inden 14 dage. En stor flok forældre og ledere tog til Hareskoven og pillede hytten fra hinanden, brædt for brædt. Et hav af mandetimer gjorde, at hytten blev genopbygget på den grund, som vi havde fået tildelt af kommunen på Litex’s område ved Store Vejleå i Vallensbæk. I februar 1957 kunne Spejderbo endelig indvies, og fra den dag havde vi et permanent og dejligt sted at være tæt på skov og strand.
Gruppen ændrede samtidigt navn til KFUM-spejderne Strandboerne, Brøndby-Vallensbæk Gruppe.

Spejderbo har gennemgået omfattende renovering og flere om- og tilbygninger igennem årene. I 2006 blev Litex-grunden solgt til boligbebyggelse og Strandboernes fremtid var uvis. Heldigvis kunne Spejderbo bestå, omend grunden blev noget mindre. I 2007 byggede kommunen en ny hytte i Vallensbæk Nord, som kompensation for Krageøen der blev revet ned. Den døbte vi Mosebo.

Igennem årene har Strandboerne også haft lokaler på de to kommuners skoler og på en dyregård i Brøndby Strand.
Gruppen startede i 1944 med en enkelt trop på 7 spejdere, og er vokset i medlemstal i næsten alle årene. Vi er stolte af, at idag være én af Danmarks største KFUM spejder-grupper og ’STILL GOING STRONG’.

I august 2018 ændrede gruppen igen navn til KFUM-spejderne Strandboerne, Vallensbæk Gruppe, da tilknytningen til Brøndby ikke længere var til stede på det kommunale plan.

© 2020 - KFUM Spejderne Strandboernes Gruppe - Strandboerne.dk