Brøndby Gruppe (som vi hed dengang) er stiftet den 1. september 1944 af den lokale præst i Brøndbyvester, Pastor Rosenmand, og bademester Hans Hansen fra Brøndby Strand. Gruppen startede beskedent i menighedshuset på Bygaden 76 i Brøndbyvester. Her var vi i et par år, indtil De Gule Spejdere i 1947 blev oprettet i Brøndbyvester og skulle bruge lokalerne. Gruppen fik nu husly på Høholm , en stor gård som lå i forbindelse med en frugt-plantage i Brøndby Strand, lige øst for hvor Ulsøparken ligger i dag. Gården havde under 2. verdenskrig været benyttet som tilholdssted for frihedskæmpere og her havde gruppen lokale i 10 år. Begge steder er desværre revet ned.

I 1956 købte Vallensbæk Kommune til gruppen (for 1.800 kr.) en gammel barak, som under 1. verdenskrig havde været brugt som flygtninge-lejr i Viborg, men som nu stod i Hareskoven. Betingelsen var dog at, den skulle afhentes inden 14 dage, så en stor flok forældre og ledere tog til Hareskoven og pillede hytten fra hinanden, brædt for brædt. Et hav af mandetimer gjorde, at man fik genopbygget hytten på en grund, som man fik tildelt af kommunen på Litex’s område, ved Store Vejleå i Vallensbæk. I februar 1957 kunne man endelig indvie ’Spejderbo’ og fra den dag, havde vi et permanent og dejligt sted at være, tæt på skov og strand. Gruppen ændrede samtidigt navn til KFUM-spejderne Strandboerne, Brøndby-Vallensbæk Gruppe.

I august 2018, ændrede gruppen igen navn til KFUM-spejderne Strandboerne, Vallensbæk Gruppe, da tilknytningen til Brøndby ikke længere var til stede, på det komunale plan.

Spejderbo har gennemgået omfattende renovering og flere om- og tilbygninger igennem årene. I 2006 blev Litex-grunden solgt til boligbebyggelse og Strandboerne vidste hverken om vi var købt eller solgt. Heldigvis kunne vi blive boende, men grunden er dog blevet noget mindre efter byggeriet er afsluttet. I 2007 byggede kommunen en ny hytte til os i Vallensbæk Nord, som kompensation for Krageøen som blev revet ned. Den døbte vi Mosebo. Igennem årene har Strandboerne også haft lokaler på de to kommuners skoler og på en dyregård i Brøndby Strand. Gruppen startede i 1944 med en enkelt trop på 7 spejdere, men er vokset i medlemstal i næsten alle årene og vi kan i dag prale af, at være én af Danmarks største KFUM spejder-grupper og ’STILL GOING STRONG’.

© 2017 - KFUM Spejderne Strandboernes Gruppe - Strandboerne.dk